Sidor

torsdag 5 september 2013

Kycklingvingar i god marinad


Kvällens middag blev saftiga och goda barbecuevingar som jag marinerat och stekt i ugn. Smidigt och gott och uppskattat av alla i familjen. Perfekt fredagsmat!!

Ingredienser:
900 g kycklingvingar

Marinad:
½ dl rapsolja
1 msk pressad citron
1 msk äppelcidervinäger
1 dl chilisås
1 msk kinesisk soya
1 vitlöksklyfta
1 msk franska örter
½ msk torkad basilika
½ msk färsk oregano (torkad går också bra)
10 droppar tabasco
½ tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den i en påse och lägg i kycklingvingarna. Vänd runt ofta så att alla blir väl marinerade. Låt dem ligga i kylen minst 1 timma.
Lägg vingarna på en bakpappersklädd plåt och grilla i ca 20 minuter eller tills de är lite knapriga.

Jag serverade vingarna tillsammans med klyftpotatis, sallad, hickorysås och guacamole.






I tisdags hade vi besök av min kompis Pia. Vi bjöd på fruktsallad med vispgrädde smaksatt med vaniljpulver och goda baguetter (klicka här för att komma till brödreceptet).
Pia i sin tur hade med sig bland annat godsaker från Hööks till Flinga. Extra roligt att det var svensktillverkat och benen är inte rökta utan endast lufttorkade. 
Så imorgon kommer även Flinga att få gott fredagsmys!

Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar