Igår hade vi vänner på besök och då bjöd vi på den här kycklinggratängen, som jag hittat hos Matplatsen. Jag valda att laga rätten med grillad kyckling istället för filéer och det blev väldigt gott.
Ingredienser:
1 grillad kyckling
grillkrydda
1/2 purjolök
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1/2 burk mango chutney
grillchips
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rensa och skär kycklingen i bitar. Lägg den i en ugnsfast form och krydda med grillkrydda. Finstrimla purjolöken och lägg den ovanpå kycklingen.
Vispa grädden och blanda försiktigt ned creme fraichen och mango chutney. Bred såsen över kycklingen, hit kan man förbereda. Avsluta med att lägga på ett lager med grillchips.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Servera med ris och sallad!
Vi serverade middagen i vårt uterum. Vi trotsade kylan och tände en massa ljus!
Kram
Vi åt precis detsamma (och även vi med grillad kyckling) i fredags! ��
SvaraRaderaÅh guud va kul att se detta recept igen! Den här gratängen lagade jag jämt på mitten av -90 talet! Tack för påminnelsen, detta blir morrondagens middag. MUMS!!!
SvaraRadera