Recept som man kan förbereda i god tid hör till mina favoriter. Förrätten vi bjöd på i helgen var just ett sådant. Den passar perfekt på buffén eller som förrätt till en god middag.
Ingredienser:
ca 7 st skivor kavring (eller annat grovt osötat bröd)
75 g rumstempererat smör
400 g räkor med skal
4 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
0,75 dl hackad dill
2-3 msk röd stenbitsrom
0,5 finhackad rödlök
4 st gelatinblad
Till garnering:
100 g räkor med skal
1 citron skuren i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
0,5 finhackad rödlök
dill
Gör så här:
Mixa smör och kavring i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut massan i en rund springform vars botten är klädd med bakplåtspapper och ställ kallt en stund.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Skala och hacka räkorna grovt. Blanda räkorna med 3 dl av creme fraichen, majonäsen och färskosten.
Tillsätt finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
Värm resterande creme fraiche försiktigt i en kastrull. Krama ur gelatinbladen ordentligt och låt dem smälta i en den varma creme fraichen och tillsätt den sedan försiktigt i cheesecakeblandningen.
Rör om ordentligt och häll över smeten i formen och täck över med plastfolile. Ställ i kylen minst 5 timmar, men gärna över natten.
Garnera cheesecaken innan servering med räckor, citronskiva, rödlök, stenbitsrom och dillkvistar.
Perfekt att kunna duka upp förrätten precis innan gästerna kommer utan att något kallnar!
Vi fick en hel skål fylld med körsbär, som var perfekt mogna. Riktigt gott!!
Kram
Kikade in här idag för första ngn o vilken härlig blogg med så många tips o idéer. Jag som alltid har idetorka hemma i köket blev så glad efter att ha rullat lite i din blogg, den hamnar på favoriter nu!!
SvaraRaderaMed vänlig hälsning, Cissi