Den här efterrätten är en av min a favoriter på sommaren. Den fullkomligt smälter i munnen!
Perfekt att förbereda och ha färdig i frysen. Extra gott att äta tillsammans med färska bär, gärna jordgubbar!
Marängbomb:
3 äggvitor
3 dl socker
2 msk kakao
3 äggulor
1 msk socker
2 msk vaniljsocker
2 dl hårt vispad grädde
Gör så här:
Vispa äggvitorna och 1 dl socker till skum.
Blanda sedan i 2 dl socker och 2 msk kakao.
Fyll 10 stora muffinsformar.
In i ugnen, 150 gr i 30-35 min.
Låt de svalna.
Vispa ihop äggulor med 1 msk socker.
Blanda i vaniljsocker och den vispade grädden.
Lyft sedan lite lätt på ett lock och lägg i frysen.
Frys i minst 4 timmar.
Vid servering: Ta upp och ta bort formarna.
Toppa exempelvis med vispad grädde, bär och nedan chokladsås.
Chokladsås:
1 dl strösocker
3/4 dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
1 knivsudd salt
1 krm vaniljpulver alt. tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 msk kakao
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och sjud ihop några minuter tills såsen tjocknar.
Servera ljummen eller varm.
Även vår potatis som vi satte i senaste laget har börjat växa så sakterliga. Förhoppningsvis kan vi äta egenodlad potatis i slutet av augusti, men bättre sent än aldrig :)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och sjud ihop några minuter tills såsen tjocknar.
Servera ljummen eller varm.
Även vår potatis som vi satte i senaste laget har börjat växa så sakterliga. Förhoppningsvis kan vi äta egenodlad potatis i slutet av augusti, men bättre sent än aldrig :)
Kram
Det receptet ser så gott ut
SvaraRaderahar prövat något liknande och det det försvann fort ner i magen : )