Igår åt vi en sååå god sallad till vårt grillade kött. Jag blandade i både stekt bacon och rostad färskpotatis. Skålen tömdes, så jag tror inte att jag var ensam om att gilla den.
Ingredienser:
Blandad grönsallad
halverade körsbärstomater
gurkbitar
finskuren rödlök
röd paprika i stora bitar
1 pkt bacon, knaperstekt och sedan klippt i minidre bitar
rostad färskpotatis (här finns beskrivning hur man gör)
fetaost i olja (smak smoked chili)
brödkrutonger (brödbitar stekta i olivolja)
Gör så här:
Blanda samman alla grönsaker och bacon. Strö över fetaost och en del av oljan och blanda runt. Avluta med att strö brödkrutongerna.
Klart att servera!
Vi åt salladen tillsammans med älgentrecot (som legat två dagar i god marinad) och mangoraja. En helt fantastiskt god måltid.
Brödkrutongerna gjorde jag av lite halvtorrt bröd som jag hittat i vår brödlåda (hatar torrt bröd), men till krutonger passade brödet utmärkt!
Igår passade jag på att baka en omgång nya kardemummaskorpor (receptet hittar ni här). Skorporna passar perfekt till kvällstet. Enda nackdelen är bara att de är så goda att det är svårt att sluta äta..
Skorporna passar även perfekt att ge bort i present och det var just vad Amanda gjorde igår. Med egenskriven etikett och allt ♥
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar