Sidor
▼
torsdag 7 mars 2013
Thailändska vårrullar
Vårrullar är något som vi tycker är fantastiskt gott. Det tar lite tid att göra, men eftersom man kan göra många åt gången och förvara i frysen, så är det väl investerad tid.
På mitt kalas bjöd vi bland annat på vårrullar och det var väldigt uppskattat.
Det bästa med vårrullar är att det behövs inget recept. Man lägger i det man tycker om och smaksätter efter behag. Vi smakar alltid av vår fyllning innan vi rullar in den i rispapper och vet på så sätt att det blir bra.
Vi fyllde våra vårrullar med en blandning av förstekt köttfärs, rivna morötter, riven vitkål, groddar (från en thai butik), gul lök och vitlök.
Vi kryddade med vitpeppar, thaisoya (från en thai butik) och oyster sause (från en thai butik). Rulla in fyllningnen i rispapper och fritera direkt eller frys in.
Vid tillagning friterar vi dem i rapsolja och äter tillsammans med sweat chilisås och ev. ris och soya.
Nästa gång vi lagar vårrullar ska jag dokumentera exakt hur vi gör. Det är viktigt att rullarna viks på ett bra sätt.
För några veckor sedan hände något stor. Amanda lärde sig att simma. Hon är numera som en liten fisk i vattnet och tycker att simskolan är toppen.
Kram
Mor-Mia
Vårrullar har jag aldrig gjort spännande:)
SvaraRaderaHar kollat länge efter den här informationen och äntligen
SvaraRaderahittade man den! Kudos man är nöjd!
Here is my webpage ... kallpressad kokosolja