Sidor

lördag 27 oktober 2012

Mera tapas..



Varm brietårta med rostade nötter och flytande honung passade väldigt bra till vår tapasbuffé. Har ni inte provat det förut så är det på tiden!

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg den hela brieosten på en ugnsfast form. Stick några hål på ovansidan med kniven. Häll på lite nötter (gärna festivalblandning) och ringla över lite honung.
Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Klart att servera!




Gratinerad blomkål med mögelost var ett gott inslag på vår buffé.

Gör så här:
Bryt ett blomkålshuvud i buketter och koka dem knappt mjuka. Lägg dem sedan i en ugnsfast form. Häll över 1 dl kall mjölk och smula över 80 g mögelost. Hit kan man förbereda!
Sätt ugnen på 225 grader och gratinera ca 10 minuter eller tills osten har smällt och fått lite färg.





Ugnsgrillade kycklingspett är alltid lika gott. Den här marinaden är en av mina favoriter till kyckling.

Gör så här:
Blanda 0,5 dl sweat chilisås, 2 msk kinesisk/japansk soya och 2 pressade vitlöksklyftor. Skär fyra stora kycklingfiléer i lagom stora bitar för spett.
Marinera kycklingbitarna över natten. Lägg träpinnar i vatten och trä sedan på kycklingbitar. Lägg på galler och grilla på grill eller i ugnen.





En fin höstbild på mina favvotjejer!!

Kram



2 kommentarer:

  1. Plockmat är gott! Det där med blomkål var en bra idé! Har ju faktiskt blomkål och mögelost i kylen ;)

    SvaraRadera
  2. Varm brietårta är så gott både med nöt-och honungsblandning och med tomater, basilika och balsamvinäger.
    Det mögelostgratinerade blomkålen var något nytt för mig. Måste jag testa! Gillar både grönmögelost och blomkål.

    SvaraRadera