Kvällens goda middag. Stekt kotlett i champinjonsås, hasselbackspotatis, sallad och svarta vinbärsgelé. Maten föll oss alla i smaken. Jag förkokade potatisen och på så sätt lagades den mycket snabbare än i vanliga fall när man kör in den i ugnen rå.
Ingredienser:
6 st Fläskkotletter
smör till stekning
salt, peppar och paprikapulver
färska champinjoner
vispgrädde
lite maizena
en skvätt kinesisk soya
en skvätt kalvfond
svarta vinbärsgelé
potatis
smält smör
ströbröd blandat med kryddor
(t.ex. salt, garlic peppar, paprika pulver, grillkrydda)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 15 minuter eller tills den knappt är färdig. Lägg potatisen på en träslev och skär tunna snitt i den (träskeden hindrar att man skär igenom potatisen).
Placera dem sedan i en ugnsfast form och pensla den med smält smör och strö över en blandning av ströbröd och kryddor.
Sätt in formen i ugnen ca 15 minuter eller tills potatisen har fått lite färg.
Krydda köttet med salt och peppar (gärna garlic peppar) och bryn det lätt i smör. Skiva svampen och stek den gyllenen i smör. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde, fond och soya och smaka av med kryddor och ev. lite gelé. Tillsätt lite maizena för en lite tjockare sås.
När såsen puttrat en liten stund lägger man i det förstekta köttet och låter det puttra med en stund.
Klart att servera!
I helgen hade vi besök av fina Jonna. Hon har verkligen allt man kan önska av en hund. Lugn och harmonisk inomhus, full fart utomhus och alltid på hugget vid träning!!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar