Sidor

söndag 5 augusti 2012

Västerbottenostpaj


Den här pajen var otroligt god och vi bjöd på den som förrätten förra veckan. Väldigt krämig och god. Perfekt till kommande kräftskivor!

Ingredienser:
75 g smör
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl vispgrädde vispad
1,5 dl vispgrädde ovispad
3 st äggulor
150 g riven västerbottenost
salt
cayennepeppar

Tillbehör:
creme fraiche
caviar
färska räkor
dill

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Tärna smöret i mjölet och blanda till en smulig deg som trycks ut en pajform med löstagbar kant. Förgrädda den ca 10 minuter mitt i ugnen.
Blanda försiktigt vispad grädde, ovispad grädde och äggulor i en skål. Tillsätt ost och smaka av med salt och cayennepeppar.
Häll ostblandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Låt pajen svalna. Skär den sedan i bitar och servera den tillsammans med creme fraiche, räkor, caviar och dill.





I veckan har vi besökt Falkenberg och då provade vi Skrea strands motsvarighet på Varbergs Tre toppar. Väldigt gott!!

Kram


1 kommentar: