Sidor

fredag 13 juli 2012

Focaccia med rosmarin


Focaccia är nog bland det godaste brödet till mat. Otroligt saftigt och smakrikt. Gott att äta som det är utan smör och ost.
Brödet går att smaksätta med vad man har hemma. Getost, rödlök, olivolja och flingsalt är en annan favorit.


Grundrecept:
25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
färsk rosmarin
olivolja och flingsalt 

Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
3: Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Häll uppdegen på mjölat bakbord, dela degen i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är ca 1½ cm tjocka.
6. Jäs till dubbel storlek under bakduk på en plåt med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål.


8. Mortla färsk rosmarin och blanda med olivolja. Ringla över rikligt med rosmarinoljan och strö över flingsalt.
9. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.






Här kommer äntligen resultatet av mitt chai latte test!


Mango var den smak som vi tyckte var godast, då den är smakrikast. Spiced kommer att bli extra god framåt jul då den har smak av bland annat kanel.
Vanilj har en mild och lite rundare smak än de andra två. Alla tre är snarlika och ordningen är bara en smaksak. Ni hittar de alla hos Barista shopen plus mycket mycket mer!!

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar