Sidor

tisdag 24 juli 2012

Bruna bröd



Småkakor är alltid lika roligt att baka och lägga i fina burkar. De här kakorna bakade jag häromdagen och de var smakrika och goda. En lite torrare kaka.



Ingredienser:
200 g smör
2 dl brun farin
5,5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt
1 tsk kanel
½ tsk stötta kardemummakärnor
1 dl hackad sötmandel
1 ägg

Garnering:
pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och farin poröst. Blanda mjöl, hjorthornsalt, kanel, kardemumma och mandel. Tillsätt mjölblandningen och ägget, arbeta samman allt till en deg. Rulla den till två längde och skär i bitar, som formas till bollar. Doppa bollarna i pärlsocker och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på plåten.






I lördags firade vi min bror som fyllde år. Vi hade en fantastisk dag med klarblå himmel och strålande sol. Vi tog båten ut till en ö och myste med goda köttbullemackor och jag passade på att ta årets första dopp i havet. Kallt och skönt på samma gång var det!

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar