De här kakorna bjöd jag på när jag fyllde år. Det var första gången jag använda knäckebröd i min bakning. Resultatet blev riktigt gott!
Ingredienser:
100 g smör
½ dl sirap
1½ dl socker
Drygt ½ dl kakao
5 dl krossat knäckebröd
Gör så här:
Smält smör, sirap, socker och kakao i en kastrull under omrörning. När blandningen har kokat upp, ta kastrullen för plattan och rör ner knäckebröd. Klicka smeten i småbrödsformar eller muffinsformar. Ställ in kylskåpet så att kakorna stelnar.
Äntligen har våren börjat komma. Idag har vi varit ute och letat efter Tussilago, men tyvärr hittade vi inte några!
Kram
Vilken sorts knäckebröd använde du? Det finns ju hur många olika som helst.
SvaraRaderaKram Eva
Underbar blogg, sånt blir man glad av! Besök gärna min och lämna gärna en kommentar!
SvaraRaderaVille bara säga att polkafluff tårtan hade en strykande åtgång. Mmmm! Kramar Kicki
SvaraRaderaÅh, jag vet, våren har verkligen kommit med allt vad det innebär! Några tussilago har inte jag heller sett till, men däremot snödroppar och massor av krokus <3 Spännande att baka med knäckebröd! Undrar om det fungerar med falu rågrut? Det är det enda jag har hemma :)
SvaraRadera