Sidor

onsdag 22 februari 2012

Lax i romsås


Kvällens middag blev den här goda laxen i en romsås. Enkelt och väldigt gott. Amanda tyckte att det var så gott att hon ville äta det både imorgon och i övermorgon och det tar jag som ett gott betyg!

Ingredienser:
500 g lax (gärna färsk)
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
2 tsk fransk senap
3 msk hummerfond
färsk dill
1 burk stenbitsrom
ev. lite salt och peppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna till såsen och låt dem koka upp. Skär laxen i bitar och lägg i såsen. Låt fisken puttra med i några minuter.


Servera tillsammans med pressad potatis och kokta ärtor!







I helgen hade Amandas kanin Frida namnsdag. 
Strax innan jul hängde en påse med Frida inslagen i en julklapp på vår dörr. På etiketten stod tomten som avsändare, så än idag vet vi inte vem denne tomte är..
Om tomten skulle läsa här, så vill vi bara tacka och säga att Frida har det bra. 


Kram

1 kommentar:

  1. gjorde det här receptet precis och det var bland det godaste jag ätit på länge! hittade receptet när jag sökte efter recept på lax. tack!

    SvaraRadera